FUTBOLA / XIII. EUSKAL HERRIA KOPA

A mailako finalerako sailkatu dira Reala eta Athletic beraien multzoko lidergoa eskuratuta

2023/08/28

Reala eta Athletic jokatuko dute “A” mailako finala, irailaren 3an, Guardian, arratsaldeko 16:00etatik aurrera

Euskal Herria Kopa bi mailetan antolatu da aurten ere, taldeen egutegiak ez digulako beste aukerarik utzi. Bertan aritu dira Alaves, Athletic, Bizkerre, Eibar eta Reala taldeak. Bi multzotan jokatu dira eta multzo bakoitzeko lehen sailkatua sartu da finalean.

‘A multzoan’ aritu dira Bizkerre, Alaves eta Reala. Reala erabat nagusitu da multzo honetan, orotara 6 puntu pilatuta, eta finalerako txartela aise eskuratuta. Bi partidak irabazi ditu eta gol zaparrada erdietsi du horietako bakoitzean, atea hutsean mantentzea ere jakin duelarik. Bizkerre eta Alavesek ezin izan zioten Realari aurre egin eta haien arteko lehian berdindu egin zuten, nahiz eta gol-averageagatik Alaves geratu den bigarren.

“A” MULTZOKO SAILKAPENA

TALDEAPt.JIBGAGKG
REALA62200110
ALAVES1201104
BIZKERRE1201107

‘B multzoan’ berriz, Eibar, Osasuna eta Athletic aritu dira. Multzo honetako lidergoa eskuratzeko lehia bizia egon da Athletic eta Eibarren artean, finalerako sailkapena gol-averageagatik erabaki delarik. Athletic izan da azkenean aurrena, lau puntu pilatuta Eibarrek bezala, baina haien arteko norgehiagokan bana berdindu ondoren, Osasunarekin izandako emaitzek erabaki dute lehenengo postua.

“B” MULTZOKO SAILKAPENA

ATHLETIC4211062
EIBAR4211041
OSASUNA0200218

Beraz, Reala eta Athletic sailkatu dira “A” mailako finalerako, zeina Guardian jokatuko da, irailaren 3an, igandea, Prao futbol zelaian, arratsaldeko 16:00etatik aurrera.

Hirugarren eta laugarren postuak zehazteko lehia berriz, Eibar eta Alavesen artekoa, Aretxabaletako futbol zelaian jokatuko da irailaren 2an, eguerdiko 12:00etan hasita.

Azkenik, bosgarren postua zeinek eskuratuko, nor baino nor gehiago arituko dira Osasuna eta Bizkerre, irailaren 2an, Garesen, 16:00etan.

Athleticek irabazi du Euskal Herria Kopa

Lehen zati zirraragarri baten ondoren, Athletic heldu da 2-3 aurretik markagailuan atsedenaldira, eta jada 80. minutuan Ane Azkonak sarturiko bigarren golarekin erabakita utzi dute neurketa zurigorriek (2-4)