TXIRRINDULARITZA

Hastear da Euskal Herriko Itzulia

by | 2021/04/04

Argazkiak: Itzulia.eus

Astelehenean, apirilak 5, Bilbon emango zaio hasiera Itzuliari, eta hilaren 10ean, Arraten bukatuko da, 797,6 km bete ondoren

 

Aurtengo edizioa erlojupeko batekin hasiko da, Bilbon zehar egingo dena, 13,9 kilometroko luzerarekin.

Bigarren etapa (154,8km) Zallan hasi eta Sestaon amaituko da.

Hirugarrena Amurrion hasi eta Laudioko Ermualde mendatean bukatuko da.

Laugarrena izango da etaparik luzeena, Gasteiz eta Hondarribia artean, 189,1 km-rekin.

Hondarribian hasiko da bosgarren etapa, eta Gipuzkoako kostaldea zeharkatuko du Ondarroara heltzeko, hiru mendate tarteko.

Seigarren eta azken etapak Ondarroatik Arratera egingo du 111,9km-ko ibilbidea, zazpi mendate puntuagarrirekin.

Taldeek baieztatu dituzten txirrindulariak:

Movistar (ESP) Alejandro Valverde, Enric Mas, Carlos Verona, Jose Joaquin, Einer Rubio, Jorge Arcas eta Hector Carretero

AG2R Citroen (FRA) Lilian Calmejane

BEX-TEAM Chaves eta Mikel Nieve

Bora – Hansgrohe (ALE) Emanuel Buchmann, Maximilian Schachmann eta Kelderman

Cofidis (FRA) Guillaume Martin

Deceuninck Quick Step (BEL) Mattia Cattaneo

Groupama – FDJ (FRA) David Gaudu

Ineos Grenadiers (GBR) Adam Yates, Carapaz, Amador eta Geoghean Hart

Jumbo Visma (PSB) Primoz Roglic, Tolhoek eta Oomen

Lotto Soudal (BEL) Thomas De Gendt

Trek – Segafredo (USA) Mollema eta Juanpe Lopez

UAE Emirates (UAE) Tadej Pogacar, Rui Costa, Marc Hirschi, Majka eta Poland

Astana Premier Tech (KAZ) Ion Izagirre, Alex Aranburu, Omar Fraile, Oscar Rodriguez, Alexey Lutsenko, Jakob Fuglsang eta Stefan de Bod

Bahrein Victorius (BRN) Mikel Landa, Pello Bilbao

Intermarché – Wanty Gobert (BEL) Jeremy Bellicaud

Israerl Start up Nation (ISR) Michael Woods

DSM (ALE) Chad Haga

EF Education Nippo (USA) Urán, Carthy, Higuita eta Caicedo

Qhubeka Assos (RSA) Fabio Aru

Total Direct Energie (FRA) Pierre Latour

Caja Rural-Seguros RGA (EH) Jonathan Lastra

Burgos-BH (ESP) Angel Madraza

Euskaltel-Euskadi (EH) Mikel Bizkarra, Mikel Aristi, Gotzon Martin, Luis Angel Mate, Mikel Iturria, Txomin Juaristi eta Unai Cuadrado

Equipo Kern Pharma (EH) Francisco Galvan

Palmaresa

2019, Ion IZAGIRRE 2018, Primož ROGLIC 2017, VALVERDE Alejandro
2016, CONTADOR Alberto 2015, RODRIGUEZ Joaquin 2014, Alberto CONTADOR
2013, Nairo A. QUINTANA 2012, Samuel SÁNCHEZ 2011, Andreas KLÖDEN
2010, Christopher HORNER 2009, Alberto CONTADOR 2008, Alberto CONTADOR
2007, Juan José COBO 2006, J.GOMEZ MARCHANTE 2005, Danilo DI LUCA
2004, Denis MENCHOV 2003, Iban MAYO 2002, Aitor OSA
2001, Raimondas RUMSAS 2000, Andreas KLÖDEN 1999, Laurent JALABERT
1998, Iñigo CUESTA 1997, Alex ZUELLE 1996, Francesco CASAGRANDE
1995, Alex ZUELLE 1994, Tony ROMINGER 1993, Tony ROMINGER
1992, Tony ROMINGER 1991, Claudio CHIAPPUCCI 1990, Julián GOROSPE
1989, Stephen ROCHE 1988, Eric BREUKINK 1987, Sean KELLY
1986, Sean KELLY 1985, Peio RUIZ CABESTANY 1984, Sean KELLY
1983, Julián GOROSPE 1982, José Luis LAGUIA 1981, Silviano CONTINI
1980, Alberto FERNANDEZ 1979, Giovanni BATTAGLIN 1978, José Antonio GONZALEZ LINARES
1977, José Antonio GONZALEZ LINARES 1976, Gian Battista BARONCHELLI 1975, José Antonio GONZALEZ LINARES
1974, Miguel Mari LASA 1973, Luis OCAÑA 1972, José Antonio GONZALEZ LINARES
1971, Luis OCAÑA 1970, Luis Pedro SANTAMARINA 1969, Jacques ANQUETIL
1935, Gino BARTALI 1930, Mariano CAÑARDO 1929, Maurice DEWAELE
1928, Maurice DEWAELE 1927, Victor FONTAN 1926, Nicolas FRANZ
1925, August VERDYCK 1924, Francis PELLISIER  

 

TXIRRINDULARITZA

Share This