FUTBOLA / VII. EUSKAL HERRIA TXAPELA

Athletic – Reala, apirilaren 15ean

by | 2023/03/22

Athletic – Reala

VII. Euskal Herria Txapela 2022-23 edizioaren laugarren partida izango da. Apirilaren 15ean jokatuko da, Athletic eta Realaren artean, larunbatarekin, arratsaldeko 16:15ean hasita, San Mames fubol zelaian.

Lehenengo bueltan, urtarrilaren 15ean jokatu zuten Reala – Athletic arteko partida, eta orduko hartan Reala 3-1 nagusitu zen.

VII. Euskal Herria Txapela 2022/23

Aurtengo edizio honetan hiru talde ari dira Txapela eskuratzeko lehian: Athletic, Reala eta Osasuna. Izan ere, 2021-22 denboraldian, Alaves jaitsi egin zen Espainiako Ligako 2. mailara, eta Euskal Herria Txapela lehen mailan diharduten taldeen artean jokatzen da, ezinbestez. Hiru talde izanik, sei partida jokatuko dira finalerako sailkatzeko fasean. Lehenengo bien artean jokatuko da finala.

Sailkapena

Lehenengo buelta jokatuta Reala sendo ageri da buruan VII. Euskal Herria Txapelaren 2022/22 edizio honetako sailkapenean sei punturekin. Osasuna eta Athletic, aldiz, puntu bana eskuratu dute orain arte. Bigarren bueltari begira, eta hiru partida jokatzeke, dagoeneko Reala sailkatuta dago finalerako.

Realak etxean jokatu ditu bi partidak, eta biak irabazi dituenez, dagoeneko lortua du finalerako pasea. Dena dela, ikusi beharko da zer gertatzen den bigarren itzulian. Bai Osasunak eta bai Athleticek, biek ala biek aukera dute oraindik finalera iristeko, bai eta lehen postua eskuratzeko ere.

Hurrengo partida

VII. Euskal Herria Txapela 2022/23 edizioaren hurrengo partida, bigarren bueltako azkenak, alegia:

• Osasuna – Reala. Apirilaren 30eko aseburuan jokatuko da, eguna eta ordua oraindik zehazteke dagoelarik.
  • Osasuna – Athletic. Maiatzaren 24ko aseburuan jokatuko da, eguna eta ordua oraindik zehazteke dagoelarik.

VI. Euskal Herria Txapela 2021/22

Athleticek irabazi zuen Euskal Herria Txapelaren azken edizioa, eta bera dugu Txapelaren jabea, aurtengo lehiaketa amaitu artean.

Webgune honetako artxiboetaz aparte, Euskal Herria Txapelako datu guztiak eskuragarri daude euskal wikipedian.

Athletic 2-0 Alaves

VIII. Euskal Herria Txapelaren hamargarren partida izan da. Hurrengoa, Alaves-Reala, martxoaren 31n jokatuko da

Osasuna 1-0 Alaves

VIII. Euskal Herria Txapelaren bederatzigarren partida izan da. Hurrengoa, Athletic-Alaves, martxoaren 16an jokatuko da

Reala 0-1 Osasuna

VIII. Euskal Herria Txapelaren zortzigarren partida izan da. Hurrengoa, Osasuna-Alaves, martxoaren 3ko asteburuan.