TXIRRINDULARITZA

Ivan Cobo eta Unai Zubeldia garaile Aitor Bugalloren oroimenezko lasterketan

by | 2021/04/03

Argazkiak: Duranguesa Txirrindulari Elkartea

Aitor Bugalloren oroimenezko lasterketa jokatu zen pasa den ostegunan, apirilak 1, Durangon

Goizeko lasterketan, elite eta 23 urtez azpikoen proban, Lizarte taldeko Ivan Cobok lortu zuen garaipena eta arratsaldekoan berriz, jubenillena, Oriako Txirrindulari Taldeko Unai Zubeldia izan zen azkarrena.

Duranguesa Txirrindulari Elkarteak Aitor Bugallo Memorialaren bosgarren edizioa antolatu du, Abiatzen Torneorako balioduna. Euskadiko Txirrindularitza Federazioak emandako gomendioei jarraituz, irteera eta helmuga leku berean izan ziren, Durangoko Urki kalean zehazki.

09:30ean elite eta 23 urtez azpikoen lasterketa abiatu zen (132 km). Txirrindulariek Miota bost aldiz pasatu zuten, gero Areitio gaina igotzeko. Ondoren, Garaira bi aldetatik igo zirelarik.

16:00etan junior mailakoen txanda izan zen (95,5 km). Hauek ere aurrekoen zirkuito berdina egin zuten baina, Miota hiru aldiz pasatu zuten.

Esan bezala, Lizarte taldeko Ivan Cobosek irabazi zuen Aitor Bugalloren omenezko lasterketa,  azken momentuan 10 txirrindulariz osatutako taldeari aurrea hartuta.

Lasterketa Abadiño, Elorrio eta Berriz zeharkatzen dituen ohiko zirkuitutik eman zituen lehenengo 100 kilometroak, tarte horretan ihesaldi saiakera asko eman zirelarik, baina bat berak ere ez zuen bere helburua lortu.

Tropela batuta heldu zen beraz lasterketaren azken zatira, Areitio eta Goiuria (azken hau birritan) igoerak barnebiltzen zituen 30 kilometrotako zatira.

Goiruriako bigarren igoerarako jadanik soilik 40 txirrindulari geratzen ziren lasterketaren buruan eta igoera horretan erasoa jo zuten Lizarte taldeko Ivan Cobo eta Sinuhé Fernandezek, hauek ere ez zutelarik lortu zuloa irekitzea.

Gauzak horrela, helmugarako bi kilometroren faltan 10 txirrindulariz osaturiko taldea ailegatu zen, bertan zirelarik Cobo, Fernandez,  Xabier Berasategi (Laboral Kutxa), Xabier Isasa (Laboral Kutxa), Sergio Jimenez (Netllar-Alé), Vicente Hernaiz (Eolo-Kometa), Angel Coterillo (Gomur-Cantabria Infinita), Pau Miquel (Lizarte), Imanol Alvarez (Eiser-Hirumet) eta Xabier Murias (Laboral Kutxa). Sprintean erabaki zen garaipena, azkarrena Ivan Cobo izan zelarik, atzetik Hernaiz eta Jimenez helmugaratu zirelarik.

LASTERKETA NAGUSIAREN SAILKAPENA:

1º 67 COBO CAYON, Ivan  S23 LIZARTE 3:02:39

2º 518 HERNAIZ SANTAMARIA, Vicente  ELI EOLO KOMETA d.b.

3º 504 JIMENEZ DURAN, Sergio ELI NETLLAR – ALE d.b.

4º 261 COTERILLO GONZALEZ, Angel ELI GOMUR – CANTABRIA INFINITA d.b.

5º 71 FERNANDEZ RODRIGUEZ, Sinuhe S23 LIZARTE d.b.

6º 33 ALVAREZ ARRIOLA, Imanol S23 EISER-HIRUMET d.b.

7º 149 BERASATEGI GARMENDIA, Xabier S23 LABORAL KUTXA-FUNDACION EUSKAD  5 segundora