ATHLETIC: Quiñones, Oihane, Uriarte (Garazi, 46. min.), Valdezate, Eunate (Moraza, 6. min.), Unzue (Istillart, 46. min.), Oguiza (Erika, 89. min.), Nekane, Peke (Arana, 72. min.), Lucia Garcia (46. min., Azkona) eta Yulema Corres.

ALAVES: Cris, Gaste (Gemma, 76. min.), Ohale, Manjarin, Garazi (Auñón, 76. min.), Carla (Nerea Nevado, 63. min.), Alba (Miku, 63. min.), Miriam, Ane Miren, Jordan (Errasti, 76. min.) eta Chamorro (San Adrian, 63. min.).

: Chamorrok; 8. min.
1-1: Nekanek; 63. min.
2-1: Azkonak; 82. min.

EPAILEAK:
Gallastegui Perez, Arantza (EFF). Epaile laguntzaileak: Alonso Fernandez, Nahia (EFF); Castresana Zorroza, Haizea (EFF); Rivera Olmedo, Olatz (EFF). Txartel horia atera zion epaileak Athleticeko Ogizari.

BESTELAKOAK:
Xi.Euskal Herria Kopa 2021 edizioaren A multzoko finala, Asti (Zarautz) futbol zelaian. 500 ikusle izan ziren. Maria Jauregi futbolari aitzindari zarauztarrak egin zuen ohorezko sakea. Partidako jokalaririk onenaren sarti Oihaneri (Athletic) eman zioten. Jesus Aranak eman zion txapeldunaren garaikurra Athleticeko kanpitain Garazi Muruari, eta Maria Jauregik txapela jantzi zion.

XI. Euskal Herria Kopako ‘A multzoko’ txapela eskuratu du Athleticek finalean Alaves garaituta

Gaurkoarekin zortzigarren EH Kopa kopa eraman du Athleticek etxera

Finala estua izan da aurtengo XI. Euskal Herria Kopako finala. Alavesek sartu du lehenengo gola, partida hasi eta 8. minutuan, Lice Chamorroren burukadaz. Aldageletara horrela joan dira, baina bigarren zatian erasokorrago ibili da Athletic, eta buelta eman dio emaitzari. Nekanek berdindu du emaitza, eta partida amaitzeko 8 minuturen faltan, Azkonak garaipenaren gola sartu du. Athleticeko Oihanek jaso du finaleko jokalaririk onenaren saria.

Athleticek irabazi du Euskal Herria Kopa

Lehen zati zirraragarri baten ondoren, Athletic heldu da 2-3 aurretik markagailuan atsedenaldira, eta jada 80. minutuan Ane Azkonak sarturiko bigarren golarekin erabakita utzi dute neurketa zurigorriek (2-4)